Na een jaar van intensieve migratie en het implementeren van een nieuw technisch fundament, draait nu elke klant van TravelSpirit op de nieuwe infrastructuur, wat volgens het bedrijf zorgt voor stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. Michiel Stoffels, general manager van TravelSpirit, geeft inzicht in de focuspunten voor dit jaar.
Vereenvoudigen user-interface
Een belangrijk speerpunt is het verbeteren van de user- interface van de TravelSpirit-software. “We hebben geluisterd naar de feedback van onze klanten en werken nu aan een re-design van onze user-interface. Dit re- design zorgt ervoor dat onze software intuïtiever en makkelijker te navigeren is. Dit is vooral belangrijk voor middelgrote en grote reisorganisaties waar veel nieuwe medewerkers regelmatig getraind moeten worden”, zegt Michiel. “We trappen dit enorme project af in 2024, scherm voor scherm en module voor module wordt alles onder handen genomen. Ook volgend jaar zijn we hier nog wel zoet mee”, vervolgt hij.
Verbeterde onboarding en training
Een andere belangrijke prioriteit is het verbeteren van de onboarding-ervaring voor nieuwe medewerkers. Michiel licht toe: “Het is cruciaal dat nieuwe gebruikers snel en efficiënt met onze software aan de slag kunnen. We blijven investeren in onze – dit jaar gelanceerde- TravelSpirit Academy. Deze omvat een reeks gedetailleerde video’s die nieuwe gebruikers stap voor stap door onze software leidt, waardoor ze sneller productief kunnen zijn. Overigens wordt dit ook erg gewaardeerd als opfriscursus voor de meer ervaren gebruikers, krijgen wij te horen.”
Tekst gaat verder onder de foto.

Tech-bewustzijn reisbranche groter dan ooit
Voor TravelSpirit werd tijdens de Vakdag in Utrecht maar weer eens duidelijk dat het tech-bewustzijn in de reisbranche groter is dan ooit. Michiel: “Onze sessies werden goed bezocht, wat aangeeft dat er veel interesse is in uiteenlopende technologische topics. Deze aanpak willen we vaker inzetten om bestaande én nieuwe klanten beter te informeren en ondersteunen.” Hij vervolgt: “Bijkomend voordeel van dit soort sessies is het ontstaan van discussies met een goede diepgang met een gevarieerd publiek Deze evenementen bieden voor ons dus een platform om behoeften van zowel bestaande als nieuwe klanten beter te begrijpen. Dit helpt ons om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de veranderende eisen van de markt.”
Shift van softwareleverancier naar Tech-partner
Michiel benadrukt dat beslissingstrajecten enorm variëren qua doorlooptijd en dat TravelSpirit zich binnen die trajecten steeds meer profileert als een tech-partner in plaats van een softwareleverancier. “We worden gezien als een partner bij het invullen van de technische roadmap, en adviseren breed over het IT-landschap. We helpen zelfs bij het samenstellen van interne implementatieteams en het schrijven van vacatures voor digital project managers. Dit partnerschap strekt zich dus uit tot het helpen van onze klanten bij het navigeren door complexe IT-vraagstukken.”
Samen maken we de branche beter
Een logische bijkomstigheid van vroeg aan tafel zitten en bedrijven begeleiden, is dat sommige klanten uiteindelijk kiezen voor andere softwareleveranciers. Michiel legt uit: “Dit is oké, want met elkaar maken we de branche alleen maar beter. Waar gewenst en handig, werken we overigens graag samen met andere partijen.”
Automatisering van kleinschalige reisorganisaties: TravelSpirit Start
Het afgelopen jaar heeft TravelSpirit ook de focus gelegd op het ondersteunen van kleinschalige reisorganisaties met het TravelSpirit Start-pakket. Ondanks de verwachte belangstelling, blijkt de realiteit weerbarstiger.